Openbaar Ministerie wil een ton van verdachte na oprollen hennepkwekerij in Schildwolde

SCHILDWOLDE – Een 58-jarige man uit Schildwolde loopt de kans een flinke straf te krijgen voor het kweken van hennep. Bij een inval in zijn loods werden er 1.285 plantjes aangetroffen. Het Openbaar Ministerie eiste een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

Tevens wil het OM dat de man zijn winst afdraagt aan de overheid. Volgens berekeningen van het OM heeft de man meer dan een ton verdiend met zijn handel.

De man werd in 2014 betrapt nadat de buren klaagden over stroomuitval. De opgeroepen monteur van het energiebedrijf kwam tot de conclusie dat de stroomtoevoer richting de loods wel erg fors was en lichtte de politie in.

De politie trof vervolgens vier ruimtes vol met hennep aan. De stroom werd rechtstreeks en illegaal van het hoofdnet getapt, wat een gevaarlijke situatie creƫerde. Een brand zou tot de mogelijkheden hebben behoord.

Volgens de advocaat van de man is hij onschuldig. De advocaat pleit dan ook voor vrijspraak. De man zou de loods hebben verhuurd. Vervolgens zegt hij dat er buiten zijn medeweten om een professionele kwekerij is gerealiseerd. Er is echter nooit een huurovereenkomst afgesloten. Ook het uitblijven van de huurpenningen was voor deze verdachte geen reden om eens een kijkje in de loods te nemen.

De rechtbank doet op 29 februari uitspraak.