Petrus en Pauluskerk in Loppersum decor van prachtige koormuziek

LOPPERSUM – Op zondag 21 februari vindt er een Avondmuziek plaats in de Petrus en Pauluskerk te Loppersum: een dienst met prachtige koormuziek, gezongen door de koren van het Collegium Musicum Loppersum onder leiding van dirigent Jelke Hamersma.

Het thema dit keer is Pater Noster: Onze Vader. Er is muziek van onder andere Alejandro Consolacion – nieuwe muziek uit de Filipijnen – plus bekende en minder bekende zettingen van het Onze Vader van componisten als Schütz, Hammerschmidt en Duruflé.

Daarnaast is er samenzang, begeleid door organist Jan Luth, en er is een aantal lezingen en ruimte voor gebed. De nadruk ligt op muziek en inkeer, er is geen overdenking of preek. Voorganger is ds Tjalling Huisman. Tijdens de viering is er een inzameling voor het werk van het Collegium Musicum Loppersum.

De dienst begint om 19.00 uur en vindt plaats in de Petrus en Pauluskerk aan het Marktplein in Loppersum. De toegang is gratis; er is een inzameling voor het werk van het Collegium Musicum Loppersum.