Politie haalt twee mannen van de weg bij Haren na bootdiefstal

HAREN – De politie heeft twee mannen van 19- en 20 jaar uit Hoogeveen aangehouden. Het duo wordt verdacht van het stelen van een boot. Ze werden in de nacht van zondag op maandag van de weg geplukt op de A28 ter hoogte van Haren.

Een alerte getuige schakelde de politie in nadat hij zag dat een boot uit een garage in Hollandscheveld werd weggenomen. Een trailer met daarop de boot werd achter een auto gekoppeld. De verdachten reden in onbekende richting vandoor.

De politie zocht met meerdere eenheden in omgeving naar de auto met boot. Op de A28 ter hoogte van Haren troffen agenten de combinatie aan en hebben deze tot stilstand gedwongen. De twee inzittenden zijn aangehouden. De trailer en boot zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.