Ondernemers krijgen gratis preventiebijeenkomst in Leek: ‘Laat je niet overvallen’

LEEK – Elke overval of winkeldiefstal is er één teveel, zeker omdat criminelen vandaag de dag het gebruik van geweld niet schuwen. Ook krijgen winkeliers steeds vaker te maken met afpersing.

Om ondernemers en hun medewerkers (detailhandel en daghoreca) te leren wat zij zelf kunnen doen om het risico op (winkel)criminaliteit te verkleinen, organiseren de gemeente Leek en de Handelsvereniging Leek-Nietap, samen met de politie, en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een gratis preventiebijeenkomst ‘Laat je niet overvallen’. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 22 maart in De Postwagen in Tolbert.

Een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Preventieve maatregelen helpen om dergelijke situaties te voorkomen. Denk aan organisatorische maatregelen, zoals gezamenlijk openen en sluiten, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Technische en bouwkundige maatregelen, zoals camera’s of een afroombox zijn daarbij een hulpmiddel. Al deze aspecten komen aan bod bij de preventiebijeenkomst in De Postwagen in Tolbert.

Tijdens de bijeenkomst leren deelnemers alles over overvalpreventie en wat te doen als het toch gebeurt. Ook leren zij hoe om te gaan met winkeldiefstal en agressie. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen aan de gemeente, de handelsvereniging, de politie en het CCV.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.laatjenietovervallen.nl