KWF-afdeling Stadskanaal kampt met tekort aan bestuursleden

STADSKANAAL – KWF-afdeling Stadskanaal zoekt enthousiaste bestuursleden die het werk van vrijwilligers in goede banen wil leiden.

Ieder jaar krijgen ruim 100.000 Nederlanders de diagnose kanker. Omgerekend naar de bevolking van Stadskanaal zijn dat 196 plaatsgenoten per jaar. In Stadskanaal helpen ongeveer 107 vrijwilligers mee om dit aantal zo snel mogelijk naar beneneden te brengen. Tijdens de KWF-collecte in september zamelen zij ruim € 16.600,- in voor kankeronderzoek.

Penningmeester, collectecoördinator en bestuurslid PR & communicatie Eric van Veelen, regiocoördinator bij KWF Kankerbestrijding: “Wij zijn bijzonder dankbaar voor de inzet van de vrijwilligers in Stadskanaal. Wij vinden het belangrijk dat we dit goede werk ook in de komende jaren veilig kunnen stellen en eventueel uitbreiden. Daarom zijn we heel hard op zoek naar vrijwilligers die zich in de gemeente Stadskanaal bestuurlijk willen inzetten. Op dit moment hebben we een vacature voor een penningmeester, een collectecoördinator en een bestuurslid PR & communicatie: mensen die de verbindende schakel vormen tussen KWF en de vrijwilligers en zorgt dat de afdeling stevig op haar voeten staat. Dat is belangrijk, want met elkaar zorgen we ervoor dat er geld bij elkaar komt voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Dankzij dit onderzoek is er veel vooruitgang geboekt; zo is het percentage kankerpatiënten dat vijf jaar na de diagnose nog in leven is in de afgelopen 65 jaar gestegen van gemiddeld 25% naar 62%. Dat betekent dat we samen de dag dichterbij brengen dat we kanker verslaan. Iemand die een bijdrage wil leveren aan deze missie is van harte welkom! ”

Wilt u zich inzetten voor KWF Kankerbestrijding en bent u geïnteresseerd in een bestuursfunctie?

Neemt u dan voor meer informatie contact op met Eric van Veelen via 06 51 29 33 46. Of meldt u aan via aanmelden@kwf.nl.