Makro introduceert nieuwe formule; ‘600 banen weg’

GRONINGEN – Groothandel Makro gaat 600 banen schrappen. De reorganisatie wordt ingezet omdat Makro een ander winkelconcept wil proberen. Hoeveel banen er in het filiaal in Groningen gaan sneuvelen is nog niet duidelijk.

Makro gaat behalve artikelen verkopen straks ook werk- en vergaderruimtes aanbieden. De filialen van het concern worden daarom omgebouwd om aan de nieuwe formule te kunnen voldoen. Het bedrijf trekt voor de verbouwingen een kleine 50 miljoen euro uit.

Tegenover de nieuwe activiteiten staat dat Makro, onderdeel van het Duitse Metro, zijn aanbod van producten gaat verkleinen. Daardoor heeft het groothandelsbedrijf minder werknemers nodig. Makro verwacht na het introduceren van de nieuwe formule dat de omzet zal stijgen.

Foto: Google Streetview