Energiewacht stopt met sponsoren Energiewacht Tour

De Energiewacht stopt met het sponsoren van de internationale 5-daagse vrouwenwedstrijd Energiewacht Tour. Dat heeft het bedrijf de organisatie van de wielerkoers laten weten. Ook stopt Energiewacht met het sponsoren van de junior-vrouwen.

Doel van de Energiewacht Tour was vanaf het begin in 2011 om zowel de vrouwenwielersport als de provincie Groningen voor het voetlicht te brengen. Toen Hindrik Aalders als toenmalig commercieel directeur van Energiewacht hoorde van de plannen, was hij direct enthousiast om deze wielerronde voor vrouwen in te zetten om Energiewacht als A-merk in de markt te zetten via sponsoring.

Koersdirecteur Daniëlle Lissenberg-Bekkering kijkt zes jaar later tevreden terug op de samenwerking. “We hebben samen een wielerevenement neergezet, dat inmiddels staat als een huis en waar de internationale vrouwentop graag naar toe komt. Omdat we op tijd weten dat Energiewacht per 2017 andere keuzes maakt, hebben we voldoende tijd om te zoeken naar een nieuwe partner, die zich aan dit sportieve evenement wil verbinden.”

Omdat de wedstrijd onder de naam van de hoofdsponsor wordt verreden, is de meerdaagse voor vrouwen voor potentiële sponsoren een sterk marketinginstrument, waarbij de zichtbaarheid van de naamgever gegarandeerd is. De naam en huisstijl komen immers volledig terug in de vermelding op de internationale kalender, het logo, op de website en op social media. Doordat alle regio’s in de provincie Groningen worden aangedaan, is het bereik groot. Niet alleen vanwege de sportieve impact, die buiten regionale ook nationale en internationale media-aandacht genereert.