Gastspreker Gerard Kemkers luistert Ondernemersavond HS-Connect! op

HOOGEZAND-SAPPEMEER – Het Kielzog in Hoogezand was donderdag 18 februari het toneel van de jaarlijkse ondernemersavond van de gemeente. Het was voor de vijfde keer dat deze netwerkactiviteit door de gemeente werd georganiseerd en voor het eerst dat ook ondernemers uit Menterwolde en Slochteren waren uitgenodigd.

Grote opkomst – gevarieerd programma

Zo’n 325 belangstellenden woonden de avond bij. Ondernemers uit alle sectoren waren present:, agrarisch, dienstverlening, industrie, bouw, en zowel zzp-ers, mkb als grote industrieën. Ook waren er contactpersonen vanuit gemeenten, onderwijs en meerdere instellingen die de bedrijvigheid ondersteunen, zoals het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, het Regionaal Ondernemersinstituut en werkgeversorganisaties.

Twee sprekers lieten hun licht schijnen over het thema van de avond ‘samenwerking in de regio’: Erik Drenth, wethouder van Economische Zaken van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en gastheer van de avond. Daarna was het podium voor Gerard Kemkers, bekend als topschaatser en succesvol coach en nu actief als manager Topsportzorgcentrum bij FC Groningen. Presentator Marcel Nieuwenweg nam tussen de bedrijven door de gasten mee in een speciale reportage met een aantal interviews waarmee een sprekende impressie/doorsnee werd gegeven van de bedrijvigheid in de regio.

Samenwerking: mensenwerk / rode draad

Erik Drenth stond onder andere stil bij de gemeentelijke samenvoeging van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Een belangrijke stap die ook voor het bedrijfsleven van betekenis is. Met behulp van een beeldend uitstapje in de geschiedenis hield hij zijn toehoorders voor dat het uiteindelijk bij zo’n groot proces gaat om mensen, dat samenwerken tussen overheid en bedrijfsleven belangrijk is, en dat een groot aantal ondernemers in deze regio elkaar én de gemeente al op veel manieren weten te vinden.

Gerard Kemkers: inspirerend

Gastspreker Gerard Kemkers boeide de zaal met zijn persoonlijke ervaringen als succesvol schaatser en coach. Samenwerken in een team om topprestatie te leveren, het coachen van talenten: veel parallellen tussen topsport en ondernemen. ‘wat u doet is topsport en topsport is ondernemen’, vatte hij zijn verhaal samen. En daarmee gaf hij ook ruim inspiratie mee zoals later op de avond uit de reacties zou blijken.

Geanimeerd netwerken

Het programma liet volop ruimte voor informeel netwerken en dat gebeurde dan ook geanimeerd tijdens de informele borrel. Veel persoonlijke gesprekken in een prima sfeer, waarover één van de aanwezige ondernemers ook opmerkte: ‘Het is ook net alsof deze avond steeds drukker wordt’… En daarmee kan de organisatie terugkijken op het geslaagde activiteit.