Groningen lost fietsproblemen Ring Zuid op met verkorte omleiding

GRONINGEN – De gemeente Groningen en projectorganisatie Aanpak Ring Zuid lijken de fietsproblemen die zijn ontstaan als bij het afsluiten van de parallelweg Europaweg-zuidzijde opgelost te hebben.

Bij het afsluiten moesten de fietsers een aantal kilometers omrijden. Veel fietsers vonden dit te ver en besloten een deel van de omleidingsroute af te snijden door over het terrein van pensioenbeheerder TKP te fietsen. Dit leverde volgens de pesioenbeheerder gevaarlijke situaties op.

De tijdelijke fietsroute is nu omgelegd naar de zuidzijde van de Barkmolenstraat. De omleiding is hiermee ingekort van vijf naar drie minuten fietsen. De werkzaamheden bij de Europaweg zijn vermoedelijk in april 2016 afgerond, daarna wordt er gestart met de aanleg van de nieuwe, definitieve fietsroute.