Politie pakt 17-jarige Groningse inbreker op na achtervolging

GRONINGEN – De politie heeft donderdagavond een 17-jarige jongeman uit Groningen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een poging tot inbraak te hebben gedaan in een woning aan de Marjoleinstraat in Groningen.

Getuigen betrapten twee onbekende jongemannen bij de achterdeur van een woning waarna de knapen de benen namen. Op de Korrewegbrug zag de politie hierna een bromfiets rijden met daarop een duo dat voldeed aan het opgegeven signalement. Op de West-Indischekade reden zij een brandgang in en lukte het de politie hen in te sluiten.

Toen ze hierna alsnog probeerden weg te komen op hun bromfiets, viel de 17-jarige Groninger als passagier van de bromfiets en werd na een korte achtervolging aangehouden. Zijn mededader ging er op de bromfiets vandoor.

De 17-jarige had een tas in zijn bezit waarin inbrekersgereedschap werd aangetroffen. De tweede dader werd niet aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.