Sportieve voorjaarsvakantie voor Grijpskerker jongeren

GRIJPSKERK – In de voorjaarsvakantie kunnen de kinderen en jongeren uit Grijpkerk weer flink wat energie kwijt. Op dinsdag 1 maart staat er in sporthal de Bokkediek een sportieve instuif gepland.

Het is niet de eerste keer dat de combinatiefunctionaris van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn een vakantieactiviteit organiseert, maar dankzij stagiaire Anouk Zuidema is er wel gekozen voor een andere opzet. De instuif wordt georganiseerd voor 2 verschillende leeftijdscategorieën op twee verschillende tijdstippen. De leeftijdscategorieën zijn verdeeld 4 t/m 12 jaar en kunnen dinsdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur terecht, en jongeren van 12 en ouder kunnen dinsdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur terecht.

Tijdens de activiteit zijn er vele sport en spel activiteiten te ontdekken. Zo kunnen de deelnemers diverse balsporten doen en zal er een heus freerun parcours worden opgebouwd. Voor de jongste groepen zijn er, naast het spel aanbod, diverse klim-, klauter- en miksituaties bedacht.

Astrid Witte, De vrouw achter Witteborgsport, zal een deel van de activiteiten voor haar rekening nemen. Zij geeft namelijk al freerun-lessen in Grijpskerk en hoopt met dit evenement op (nog) meer enthousiastelingen. Ook Grijpskerk Gezellig is in de organisatie betrokken en zal zorgen voor een aantal vrijwilligers. De organisatoren hopen allereerst de aandacht van de deelnemers te trekken, maar zouden in het vervolg ook graag samenwerking met andere verenigingen opzetten.

Opgeven is dit maal niet nodig. De deelnemers kunnen, in hun eigen leeftijdscategorie, gewoon binnenlopen en meesporten. Wel raden we ouders een deelnemers aan om er vanaf het begin bij te zijn, zodat ze de instructie en openingsactiviteit niet missen. De organisatie heeft er ontzettend veel zin in en hoopt op hetzelfde enthousiasme bij de inwoners van Grijpskerk.