FNV topman zet 2000e handtekening voor behoud bushaltes in centrum Groningen

GRONINGEN – De 2000e handtekening voor het behoud van de halte aan de Grote Markt is afgelopen zaterdag gezet. Ed van Eijbergen, Bestuurder Vervoer bij vakbond FNV, had de eer deze handtekening te zetten.

Ook van Eijbergen is fel tegenstander van de plannen van het Groninger college om de bussen naar de binnenstad van Groningen af te schaffen. De petitie is een initiatief van de SP, die het college wil bewegen om de bushaltes op de Grote Markt en het A-kerkhof te behouden.

SP-raadslid Wim Koks: “Deze plannen van het stadsbestuur zijn ontzettend onverstandig. De hele binnenstad wordt zo onbereikbaar met de bus. Juist het hart van de stad moet bereikbaar blijven voor iedereen. Daar hechten wij en duizenden Stadjers met ons heel veel waarde aan.”

Aanstaande woensdag beslist de gemeenteraad over de toekomst van de haltes in de binnenstad. De SP zal dan de verzamelde handtekeningen aanbieden aan het college. Tot die tijd kan de petitie getekend worden op https://groningen.sp.nl/binnenstadbereikbaar.