Lokaal Perspectief en VVD-fracties in Hoogezand op de bres voor Pattje

HOOGEZAND-SAPPEMEER – De VVD-fractie en Lokaal Perspectief van Hoogezand-Sappemeer zetten grote vraagtekens bij de handelswijze van de gemeente in de zaak van Pattje Scheepswerf in Waterhuizen.

De scheepswerf dreigt gesloten te worden op last van de omwonenden. De bedrijfsvoering zou teveel geluidsoverlast met zich meebrengen. ‘Een rare situatie’, volgens de twee politieke partijen. Sinds 2009 wordt het geluidsoverlast al gedoogd door de gemeente, maar straks mag dat niet meer en moeten de deuren worden gesloten.

Pattje Scheepswerf zit al sinds mensenheugenis op deze locatie. De VVD en Lokaal Perspectief gaan ervan uit dat de overlast die een scheepswerf met zich meebrengt allang is ingebakken in de buurt. Volgens de partijen is een deel van de klachten te wijten aan de passieve houding van de provincie die de omwonenden een kans geeft om met scherp te schieten en 80 directe arbeidsplaatsen om de zeep te helpen.