OBS De Tweemaster uit Winschoten naar halve finale NK schooldammen

WINSCHOTEN/PEKELA – MFC “De Binding” in Oude Pekela was zaterdag 20 februari het decor om de Provinciaal Groningse damtitel voor basisscholen.

In de categorie pupillen groep 7 en 8 in het basisonderwijs, werd de St. Michaëlschool uit Groningen kampioen met als goede tweede OBS De Tweemaster 1 uit Winschoten.

Het tweede team van De Tweemaster bereikte een keurige 5e plaats. Beide viertallen plaatsen zich hierdoor voor de halve finale om de NK titel, dat staat gepland op zaterdag 9 april in het gebouw van SV Bovenburen in Winschoten.

OBS De Hasselbraam uit Leek 3e en De Bron 4e uit Marum plaatsten zich eveneens voor de halve finale. Zowel bij de pupillen als de welpen worden de halve finales om de NK titel afgewerkt op zaterdag 9 april.

Het zilveren team van De Tweemaster bestond uit vier leden van de familie Sibma te weten Merel, Thijmen, Jari en Stan Sibma en Cayn Nomden. De Tweemaster 2 werd gevormd door David Pronk, Armando Doddema, Amanda Lich en Karsten Lich.