OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans naar halve finale NK schooldammen

BAD NIEUWESCHANS – Zaterdag 20 februari stond MFC “De Binding” in Oude Pekela in het teken van de Provinciaal Groningse damtitel voor basisscholen.

In de categorie welpen, groep 4 t/m 6 pakte OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans de bronzen plak en plaatste zich hiermede voor de halve finale om de Nederlandse titel. De overige halve finalisten zijn kampioen CBS Noordkaap uit Uithuizermeeden, tweede OBS De Hasselbraam uit Leek en vierde De Getijden uit Pieterburen.

Het viertal uit Bad Nieuwschans werd gevormd door Janick Lanting, Elise Steinigeweg, David Weishaupt, Demi Peters en Sanne Meijer. Het geheel stond onder auspiciën van de Provinciaal Groninger Dambond (PGD), onder aanvoering van Danny Staal uit Groningen.

Jeugdleider van de PGD Rudolf Schwab reikte tenslotte de prijzen uit. (Sanne Meijer ontbreekt op de foto)