Gemeente Groningen onderzoekt alternatieven voor bussen in de binnenstad

GRONINGEN – De gemeente Groningen gaat op zoek naar een alternatief om de plaats van de bussen in de binnenstad in te nemen.

Aanstaande woensdag neemt de raad een beslissing over het omstreden plan van het Groninger college om stadsbussen te weren van de Grote Markt en het A-kerkhof. Diverse partijen maken zich zorgen over de bereikbaarheid van de binnenstad voor ouderen en andere minder mobiele mensen.

Om dit probleem te verhelpen heeft de gemeente drie mogelijkheden op het oog die het nu gaat onderzoeken. Een ‘Binnenstadsbus’, de SunShuttle en de Snap-Cab behoren tot de alternatieven. De eerste optie behelst een systeem van kleine pendelbussen die worden ingezet van de rand van de stad naar het centrum. De SunShuttle is een elektrisch treintje en de Snap-Cab kan vergeleken worden met een golfkar.

Of deze mogelijkheden ervoor gaan zorgen of de plannen van het college door de raad komen valt te bezien. Tegenstanders van het schrappen van haltes weten zich gesteund door meer dan 2000 handtekeningen van mensen die de haltes in de binnenstad wensen te behouden.