Inschrijfperiode LEGiO-run loopt op zijn eind

RUN Winschoten 2014

GROOTEGAST- Op zaterdag 2 april is het zover, dan vindt de eerste editie van de LEGiO-run in Grootegast plaats. De voorbereidingen voor het hardloopevenement zijn inmiddels in volle gang.

De run bestaat uit drie verschillende afstanden: 10 kilometer, 5 kilometer en de Funrun van 600 meter. Deelnemers aan de 10 kilometer doen automatisch mee met de wedstrijdloop van Loopcircuit Noord-Nederland waar de LEGiO-run onderdeel van is.

LEGO

Van 1963 tot 1998 was LEGO Nederland gevestigd aan de Legolaan in Grootegast. Ter ere daarvan wordt dit jaar een heus LEGiO-museum geopend op diezelfde plek. De organisatie vond dit een mooie aanleiding om een hardloopevenement te koppelen aan het thema LEGO. Dat zal zowel tijdens de run als op het start- en finishterrein terugkomen.

De run

Deelnemers komen door de gezelligste straten van Grootegast, over onverharde weg door de natuur en zelfs een stukje indoor. De tijdregistratie is via een BibTag in het startnummer. Iedere deelnemer die zich online inschrijft voor 1 maart ontvangt het startnummer thuis. De starttijden van de LEGiO-run zijn als volgt:

Funrun 13:00 uur dag-inschrijving: 11:30 – 12:30
10 kilometer 14:00 uur dag-inschrijving: 11:30 – 13:30
5 kilometer 15:00 uur dag-inschrijving: 11:30 – 14:30

De online inschrijvingen stoppen 1 maart aanstaande. Het is op 2 april ook nog mogelijk om een startbewijs te bemachtigen. De organisatie doneert van al het inschrijf- en donatiegeld 10% aan het goede doel. Dit jaar is dat de kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis en het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Middels onze donatie kunnen ook zieke kinderen plezier hebben en even de reden van hun ziekenhuisopname vergeten.