Henk Jan Mulder nieuwe hoofdtrainer van Nic./Alfa-college

GRONINGEN – Met ingang van het seizoen 2016-2017 wordt Henk Jan Mulder de nieuwe hoofdtrainer van Nic./Alfa-college. De 50-jarige inwoner van Drachten volgt Jos Bosma op, die aan het eind van dit seizoen stopt als hoofdtrainer bij de Groningse korfbalvereniging.

Met het aanstellen van Henk Jan Mulder verzekert Nic. zich van een ervaren trainer. Hij was in het verleden actief als hoofdtrainer bij noordelijke korfbalbolwerken als Drachten en SCO, en had ook al eens eerder de selectie van Nic. onder zijn hoede. De afgelopen zes jaar richtte Mulder zich op de hogere jeugdteams van Drachten, die in deze periode aansluiting vonden bij de landelijke top. Deze keuze kwam voort uit zijn liefde voor die club en viel bovendien goed te combineren met zijn maatschappelijke carrière.

“Ik had bij Drachten al aangegeven om komend seizoen te stoppen met de jeugd en zat te denken aan een ‘korfbal-sabbatical’. En toen klopte Nic. aan,” aldus Mulder over zijn nieuwe klus. Na een eerste gesprek werd hij enthousiast: “Wat me aanspreekt bij Nic. zijn onder andere de goede trainingsfaciliteiten en het feit dat er een jonge groep met potentie staat. Ik ben een echte sportliefhebber en haal veel energie uit het mentaal, technisch en fysiek beter maken van spelers. Daarnaast is de hoofdklasse een mooi niveau. Ik kijk er dus naar uit om na de zomer in Groningen aan de slag te gaan.“

Met het aantrekken van Mulder heeft het Nic.-bestuur de gewenste nieuwe trainer in huis gehaald. “Henk Jan is een gedreven trainer, volgt ontwikkelingen in de (korfbal)sport op de voet en vertaalt dat naar zijn eigen werkwijze. Zijn planmatige en toekomstgerichte aanpak sluit goed aan bij onze wens om de club naar een hoger plan te tillen,” aldus Floor Groefsema, bestuurslid Technische Zaken. Nic.-voorzitter Jaap Broersma onderstreept dit: “De kwaliteiten van Henk Jan zijn mij welbekend. Hij heeft de laatste jaren goed werk verricht bij de jeugd van Drachten en bovendien de nodige bagage als hoofdtrainer. Ik heb veel vertrouwen in onze samenwerking.”

Henk Jan Mulder gaat samenwerken met Jan Jouke Flokstra, die al vier jaar bij de Nic.-selectie betrokken is als trainer. De twee kennen elkaar goed uit hun spelersperiode bij DOS’46 en hebben vergelijkbare spelopvattingen. De trainersstaf bij Nic. voor het volgende seizoen krijgt hiermee al behoorlijk vorm.