Inwoners HSSM-gemeenten kunnen ook kiezen voor Buurtzorg

HSSM – Buurtzorg heeft de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren een voorstel gedaan om de taken van het straks failliete TSN over te nemen.

De drie gemeenten hebben daarop de aanbieders die al een contract hebben ook benaderd voor een voorstel omtrent de overname van zorg die ingevuld moet worden.

Uit de voorstellen zijn de volgende aanbieders geselecteerd, te weten: Beter Thuis Wonen, De Nieuwe Zorg Thuis, Joling Thuiszorg en Thuisgenoten. Deze aanbieders zijn al actief in de gemeenten op het gebied van de Hulp bij het Huishouden, willen personeel van TSN Thuiszorg overnemen en hebben aangegeven zoveel mogelijk de relatie tussen de klant en de hulpverlener in stand te willen houden.

Het is zó georganiseerd dat ook Buurtzorg mee kan doen. Om dit mogelijk te maken wordt er budget beschikbaar gesteld voor een goede overgang. De SP in Hoogezand-Sappemeer hebben de cliënten al geadviseerd te kiezen voor Buurtzorg.

De gemeenten sturen zo snel mogelijk een persoonlijke brief aan de inwoners die nu hulp bij het huishouden hebben van TSN Thuiszorg. In deze brief komt informatie te staan over de aanbieders bij wie zij terecht kunnen en waar inwoners naar toe kunnen bellen voor informatie en advies.