SP-fractie in Hoogezand-Sappemeer teleurgesteld in thuiszorgplannen gemeente

HOOGEZAND-SAPPEMEER – De SP-fractie van Hoogezand-Sappemeer is teleurgesteld dat de gemeente niet heeft gekozen voor Buurtzorg om de werkzaamheden van het door problemen geteisterde TSN over te nemen.

In plaats van Buurtzorg kiest Hoogezand-Sappemeer voor de vijf aanwezige partijen die momenteel thuiszorg aanbieden in de gemeente. Deze partijen zijn echter niet bereid om de werknemers van TSN over te nemen met dezelfde rechten en voor hetzelfde loon. Buurtzorg is hier wel toe bereid.

De SP roept de cliënten van TSN dan ook op om hun voorkeur voor Buurtzorg kenbaar te maken. “Cliënten die het beste willen voor hun thuiszorgmedewerker doen er goed aan te kiezen voor een overgang naar Buurtzorg”, aldus Martine Feenstra-Jansen, fractievoorzitster van de SP in Hoogezand-Sappemeer.

 

Foto: Archief Groot Groningen