Vinkhuizer leerlingen presenteren zelfontworpen posters over het Kindpakket

GRONINGEN – Donderdag 25 februari presenteren leerlingen van obs De Sterrensteen in Vinkhuizen de eigen gemaakte posters over het Kindpakket. De posters gaan over de voorzieningen en activiteiten die er zijn voor kinderen uit gezinnen met weinig geld.

De leerlingen hebben de posters zelf bedacht en ontworpen tijdens een workshop die ze op een creatieve manier kennis liet maken met de mogelijkheden van het Kindpakket.

De ontwerpen die de leerlingen uit groep 6,7 en 8 hebben gemaakt sluiten in beeld en tekst aan op hun eigen belevingswereld. De posters worden verspreid op school en in de wijk om andere kinderen en hun ouders te informeren. Ook professionals zoals brugfunctionarissen die met of voor kinderen werken kunnen de posters gebruiken om gezinnen te informeren over de regelingen.

De kinderen om de OBS Sterrensteen werkten met twee ontwerpers van RocketIndustries aan de ontwerpen. Het resultaat presenteren ze donderdag de 25e op eigenwijze manier.

In Groningen groeit één op de vijf kinderen op in armoede. Veel voorzieningen en activiteiten die bedoeld zijn voor kinderen uit gezinnen met weinig geld zijn gebundeld in het Kindpakket. Zoals de vergoeding voor een laptop, gratis zwemmen of schaatsen met de Stadjerspas, gratis jeugdactiviteiten en een vergoeding van sport, muziek en cultuur.

In de praktijk blijkt dat veel ouders en kinderen niet weten wat er allemaal mogelijk is. De gemeente Groningen wil dat alle kinderen gelijke kansen hebben om zich te ontwikkelen en wil daarom de bekendheid met en het gebruik van het Kindpakket vergroten.