Thuiszorgmedewerkers proberen Groninger stadhuis te bezetten

GRONINGEN – Ruim honderd thuiszorgmedewerkers van TSN hebben vanmiddag twee pogingen gedaan om het stadhuis van Groningen te bezetten. Beide keren zonder succes.

Vakbond FNV had vanmiddag overleg met wethouder Ton Schroor over de ontstane problemen. Daarbij werd een demonstratie gehouden. De –veelal- dames probeerden eerst de hoofdingang van het stadshuis binnen te komen. Bij de tweede poging was Burgerzaken het doelwit.

De thuiszorgers proberen de gemeente zo ver te krijgen dat zij andere thuiszorgorganisaties dwingen de medewerkers over te nemen tegen hetzelfde loon en dezelfde voorwaarden. In Emmen is dit ook het geval, daar heeft de gemeente Emmen geregeld dat cliënten waar mogelijk hun eigen thuishulp behouden.

Wethouder Schroor is echter niet van plan om op de stoel van de werkgever te gaan zitten. Volgens Schroor is de situatie in Groningen anders. Hij adviseert de bijna-ontslagen medewerkers van TSN te solliciteren bij de organisaties die de zorg gaan overnemen; “Daar zullen ongetwijfeld vacatures ontstaan.”