GroenLinks Zuidhorn wil sluiting van De Wierde voorkomen

GRIJPSKERK – Na het college heeft ook de GroenLinks zich uitgesproken over de sluiting van verzorgingshuis De Wierde in Grijpskerk. ‘Overvallen’ is het woord dat de partij te binnen schiet bij de berichtgeving van de Zonnehuisgroep Noord.

Fractievoorzitter van GroenLinks Klaas-Wybo van der Hoek: “De sluiting van De Wierde is voor ons onaanvaardbaar. De Wierde zit in het hart van ons dorp Grijpskerk en haar omgeving. Bewoners van de Wierde en inwoners van Grijpskerk kunnen niet zonder. Ook bedrijfsmatig is het gek dat De Wierde dicht zou moeten, omdat dit verzorgingstehuis niet voor het financiële probleem van de Zonnehuisgroep zorgt.”

Klaas-Wybo van der Hoek en zijn fractie willen in de eerst komende vergadering van de raad het voortbestaan van De Wierde op de agenda zetten: “We zijn ervan overtuigd dat de gehele raad het met ons eens is dat de gemeente alles op alles moet zetten om De Wierde op een of andere manier te behouden voor Grijpskerk en omgeving. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid in een andere vorm dan nu moeten. De raad moet het college een stevig steuntje in de rug geven in de strijd voor een nieuwe toekomst van De Wierde in welke vorm dan ook. De gemeente kan natuurlijk niet alles, maar samen met instellingen en verenigingen in het dorp moet het mogelijk zijn om creatieve oplossingen te verzinnen. Er staat namelijk meer op het spel dan alleen een verzorgingstehuis: een belangrijk deel van de leefbaarheid en werkgelegenheid. Dat mag ook van de gemeente de nodige inspanningen kosten.”