Humanitas `t Hoogeland zoekt nieuwe vrijwilligers voor kinderacties

Corry Klein – Kok en Aafke Bakker zetten zich jarenlang vanuit Humanitas `t Hoogeland in om kinderen uit Noord West Groningen op vakantie te kunnen laten gaan en voor de Sinterklaasactie van Humanitas. Ze deden het met veel plezier, maar zijn er mee gestopt. Humanitas `t Hoogeland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die in de voetsporen van Corry en Aafke willen treden.

Vrijwilligers van Humanitas organiseren jaarlijks kindervakantieweken voor kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. De vakantieweken zijn bedoeld voor kinderen die vanuit financiële, sociale of medische redenen niet op vakantie kunnen gaan.

Samen met leeftijdsgenoten en onder begeleiding van deskundige vrijwilligers logeren de kinderen een week op een kampeerboerderij. Een week vol leuke momenten en spannende activiteiten: Spelletjes in het bos, hutten bouwen of een bezoek aan de brandweer en of een nachtwandeling. Het zijn voorbeelden van talloze activiteiten. Met de Humanitas Kindervakantieweken beleeft een kind toch een heerlijke vakantie.

Het lukt Sinterklaas niet om voor alle kinderen in december een cadeautje te kopen. Humanitas helpt Sint dan een handje. Jaarlijks organiseren vrijwilligers van Humanitas `t Hoogeland een Sinterklaasactie voor kinderen tot tien jaar. Vrijwilligers benaderen daarvoor instanties met het verzoek kinderen op te geven. Ieder jaar gaan er ongeveer vijf kinderen mee op vakantie en zijn er zo`n zestig blije gezichtjes die een Sinterklaascadeautje ontvangen.

human

Corry Klein – Kok was betrokken bij de oprichting van Humanitas `t Hoogeland in 2004. Ze heeft de afdeling zien groeien naar een afdeling die actief is in de gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond, Winsum en Ten Boer. Nu een afdeling met meer dan 90 vrijwilligers en enkele honderden deelnemers. Vanaf 2007 heeft Corry zich ingezet voor de Sinterklaasactie. Vanaf 2009 samen met Aafke Bakker. Daarvoor gaf Aafke taalles bij Humanitas in Groningen. Corry en Aafke verzorgden met veel plezier de acties. Ze konden veel kinderen blij maken. Ze nemen met gemende gevoelens afscheid van Humanitas. Ze hebben besloten dat er ook tijd voor hun gezin moet zijn en maken plaats voor een ander.

Humanitas `t Hoogeland is daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het verzorgen van kindervakantieweken en de Sinterklaasactie. Voor de kindervakantieweken gaat het om het “ophalen” van de aanmeldingen, waarna een intakegesprek plaats vindt bij de mensen thuis.
Bij de Sinterklaasactie gaat het om het hele traject van publiciteit, aanmelding, inkoop en bezorging van cadeautjes.

Informatie over de vacature is te vinden op de site van Humanitas `t Hoogeland onder het kopje Humanitas Kindervakantieweken of bij Evie Rienks, bestuurslid van de afdeling, tel: 06-15349518.