Vlagtwedde eist extra politie-inzet voor een veiliger Ter Apel

VLAGTWEDDE/TER APEL – De gemeenteraad van Vlagtwedde heeft een dringende brief gestuurd aan de Politie Noord-Nederland waarin zij hun zorgen kenbaar maken over het aantal incidenten waar Ter Apel nog altijd mee kampt.

Als voorzitter van de raad heeft burgemeester Leontien Kompier de brief ondertekend.

De politie zou in samenwerking met Gastvrij Ter Apel zorgen voor een terugloop in het aantal incidenten in het Groningse dorp, dit blijkt nauwelijks het geval. In de brief delen zij de politie Noord-Nederland mee dat de raad van Vlagtwedde ervan uit gaat dat de politie vanaf heden wél haar taken vervult en de veiligheid van de inwoners en ondernemers waarborgt.

Volgens de burgemeester en haar gemeenteraad hebben de inwoners van Ter Apel behoefte aan een structureel verhoogde politie-inzet die overeenkomt met de impact die het asielzoekerscentrum op de omgeving heeft. Ook meldt zij dat er op korte termijn een politiebureau gevestigd moet worden in worden in Ter Apel.

De raad gaat ervan uit dat de politie de ontstane problemen in –met name- Ter Apel oplost zonder dat de extra politie-inzet aldaar ten koste gaat van de rest van de gemeente. In de brief valt te lezen: “Wij gaan ervan uit dat de extra inzet geen nadelige gevolgen heeft voor de veiligheid in de rest van het werkgebied.”

Naast een veiliger Ter Apel pleit de gemeenteraad van Vlagtwedde ook voor het invoeren van snelrecht. Procedures moeten versneld afgehandeld worden, waardoor een eventuele uitzetting vergemakkelijkt wordt.