Rotterdammer aangehouden bij Nuis voor poging tot doodslag

NUIS – De politie heeft zondagochtend bij de snelweg A7 ter hoogte van Nuis een 26-jarige Rotterdammer aangehouden voor poging tot doodslag. De man wordt er tevens van verdacht het overige verkeer op de A7 in gevaar te hebben gebracht.

De Rotterdammer zat achterin een auto, die bestuurd werd door een 45-jarige man uit Groningen. Op de passagiersstoel zat een 34-jarige man uit Groningen. Toen zij op de snelweg A7 bij Nuis reden, ontstond er een ruzie tussen de Rotterdammer en de bestuurder. Plotseling trok de 26-jarige aan de handrem van de auto. Hierdoor verloor de 45-jarige Stadjer de controle over het stuur.

In de sloot

De auto belandde hierna in een naastgelegen sloot. Alle drie mannen konden ongedeerd uit de auto komen. De verdachte zette het op een lopen. Hij stak de snelweg over, maar konden agenten hem korte tijd later inrekenen. De verdachte werd in een cel ingesloten. De bestuurder van de auto heeft al aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.