FC Groningen neemt zaterdag afscheid van oud-aanvoerder Kieftenbeld

groningen - heracles

GRONINGEN – FC Groningen neemt aanstaande zaterdag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PSV afscheid van oud-aanvoerder Maikel Kieftenbeld. De middenvelder maakt afgelopen zomer de overstap naar Birmingham City dan uitkomt in het Championship, het op één na hoogste niveau in Engeland.

Dat maakte algemeen directeur Hans Nijland dinsdag bekend in de wekelijkse nieuwsbrief. Ook erkende Nijland dat het spel in de Enschedese Grolsch Veste afgelopen weekend onder de maat was. Volgens de directeur creëert FC Groningen ter weinig kansen en is het daardoor dit seizoen te weinig productief.

Toch ziet Nijland nog voldoende kansen om het seizoen goed af te sluiten. “De ploegen in de middenmoot zijn verder in elkaar geschoven, veel ploegen wisselen wekelijks van plek op de ranglijst en ook FC Groningen heeft nog altijd uitzicht op een goede eindklassering”, aldus Nijland.