Gasten en vrijwilligers van De Nardusbloem kijken terug op succesvolle Eerste Platformdag

MUSSELKANAAL – Maandag 29 februari j.l. werd in De Nardusbloem in Musselkanaal een themamiddag georganiseerd rond het thema: Ziekte en Verlies wat doet het met ons. De middag trok over de 100 bezoekers en was daarmee een groot succes.

Belangrijke pijler van deze middag was een informatiemarkt waar organisaties zich konden presenteren aan de bezoekers van de middag en met elkaar konden kennismaken. Een gezellige drukke middag waarbij de demonstratie van het vouwen van de lijkwade door de dames van ‘Waden en vlindergoed’ door de belangstellenden hiervoor als uiterst bijzonder is ervaren.

Naast ‘Waden en vlindergoed’ waren de volgende organisaties aanwezig: Het Behouden Huys, Hospice Sint Maarten Winschoten, Buurtzorg Musselkanaal, Calla Urnen en grafonderhoud, Natuurbegraafplaats Hillig Meer, Welstad Mantelzorg, Hospice Veen en Wolden, Fysiotherapie Centrum Noord, Synthese praktijk voor levensloopbegeleiding, SamenLoop voor Hoop Pekela.

Daarnaast werd het boek ‘Tom, Liefde leven na je dood’ door de schrijfster Désirée Hessing op indrukwekkende wijze gepresenteerd.

Velen maakten vervolgens gebruik om deel te nemen aan de diverse workshops die ook in het teken van het thema stonden en een weergave zijn van de normale activiteiten die in het inloophuis te vinden zijn, zoals hapjes maken in de keuken, vilten, mozaïeken, voorlezen, gespreksronde, of het maken van een ommetje met elkaar over het boerendiep.

Onder het genot van een hapje, drankje was er andermaal de gelegenheid om de informatiestandjes langs te gaan, het boek te kopen en te laten signeren en/of gewoon even lekker bij te praten.

Gasten en vrijwilligers van De Nardusbloem kijken terug op een uiterst warme middag. Op 21 april staat de volgende platformbijeenkomst gepland, die in het teken van ‘voeding’ zal staan.