Grunneger Weke op 12 maart van start in Westerwolde

WESTERWOLDE – In de toekomstige gemeente Westerwolde vindt van 12 tot en met 19 maart de Grunneger Weke plaats.

Het doel van deze activiteitenweek is het onder de aandacht brengen van de Groninger taal en cultuur bij de inwoners van de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde. Op zaterdag 12 maart openen wethouders Lea van der Tuin en Giny Luth in de vesting Bourtange de Grunneger Weke. Met het afvuren van een kanon door het exercitie peloton van Bourtange wordt het officiële startschot gegeven.

Aansluitend op het startschot vindt in de vesting Bourtange een Westerwoldse Landdag plaats. Belangstellenden kunnen dan diverse markten bezoeken, workshops volgen, demonstraties bekijken, verhalen en muziek luisteren en meelopen met rondleidingen.

In samenwerking met verschillende partijen passeren in de Grunneger Weke allerlei activiteiten de revue. Te denken valt aan lezingen, wandeltochten, proeverijen, Grunneger muziek, een pubquiz, een groots Grunneger Laidjesfestival, de traditionele Grunneger fair en de afsluiting in de vesting Oudeschans..

Afsluiting in Oudeschans

De Grunneger Weke wordt op zaterdag 19 maart vanaf 13.00 uur feestelijk afgesloten met een scala aan activiteiten in Oudeschans en vanaf 20.00 uur een muzikale avond in de Garnizoenskerk. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden in de folder die huis-aan-huis is verspreid of op de websites bellingwedde.nl en vlagtwedde.nl.