Vluchtelingen Heumensoord richting het Noorden; Blauwestad wordt opvang

OLDAMBT – Tientallen vluchtelingen komen deze week vanuit noodopvang Heumensoord naar het Noorden. Zij worden met bussen vanuit Nijmegen naar Blauwestad gereden. Daar gaan zij de 8-persoons appartementen betrekken.

Het bleek een spoedoperatie, meldt De Gelderlander. Pas deze week kregen de asielzoekers te horen dat zij naar Noord-Nederland vertrekken. In Blauwestad is ruimte voor 200 mensen, deze capaciteit zal maximaal worden benut.

De noodopvang in Nijmegen herbergt nu nog 2800 asielzoekers. Per 1 juni moet de opvang op Heumensoord –conform afspraak- gesloten zijn. De opvang lag het afgelopen jaar flink onder vuur. Door een gebrek aan privacy, geld en veiligheid kreeg Heumensoord veel kritiek van de Nationale Ombudsman en het College voor de rechten van de mens.