Golf van diefstallen teistert het Westerkwartier; Politie waarschuwt voor de babbeltruc

WESTERKWARTIER – Bij de politie zijn de afgelopen weken veel aangiftes gedaan van mensen die het slachtoffer zijn geworden van een babbeltruc. Er wordt dan ook gewaarschuwd extra alert te zijn op deze vorm van diefstal.

Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters diefstal proberen te plegen. De oplichters ogen vaak betrouwbaar en proberen via allerlei smoezen uw woning te betreden.

De afgelopen drie weken ontving de politie ruim tien aangiftes van diefstallen gepleegd in het Westerkwartier door middel van babbeltrucs. Voornamelijk oudere mensen uit diverse plaatsen zoals Leek, Zuidhorn, Oldehove, Winsum waren het slachtoffer van deze trucs.

In het Westerkwartier geeft een man zich uit als iemand van de gemeente, woningbouwstichting of schoorsteenveger en komt met een smoes binnen. Als hij de woning binnen is, geeft hij aan dat hij iets vergeten is en loopt naar buiten om dit te pakken. Hij gaat dan vervolgens weg en komt niet weer terug. Later blijkt dan dat de man spullen zoals telefoons, bankpassen en geld heeft gestolen.