Menterwolde onder toezicht Provincie geplaatst; maatregelen noodzakelijk

MENTERWOLDE – Het is de gemeente Menterwolde niet gelukt om de begroting voor de periode 2017-2019 sluitend te krijgen. Daardoor is Menterwolde onder financieel toezicht geplaatst van de provincie en ziet het zich genoodzaakt maatregelen te nemen.

Het college van B & W heeft inmiddels een aantal maatregelen op papier gezet, waar de gemeenteraad zich binnenkort over gaat buigen.

Een deel van de plannen zijn ruimtescheppend. Door de post ‘Onvoorzien’ terug te brengen van 40.000 euro naar 15.000 euro hoopt de gemeente meer lucht te krijgen. Ook zal de Onroerende Zaakbelasting met 3 procent worden verhoogd.

Naast de ruimtescheppende maatregelen wil de gemeente gaan bezuinigen. Subsidies zullen in de komende jaren 10 procent lager uitvallen dan voorheen het geval was. Tevens was de gemeente van plan om 2 miljoen euro te reserveren voor het nieuw te bouwen MFC in Meeden. Dat is teruggebracht naar 1 miljoen. Wel moet Menterwolde hierdoor opnieuw om de tafel met de projectpartners om het project financieel sluitend te krijgen.

Verder wil de gemeente flink bezuinigen op de sporthallen in Muntendam en de zwembaden in Muntendam en Meeden. Samen met de gebruikers van de voorzieningen wordt er gekeken waar er gesneden kan worden in de kosten. Net als bij de sportclubs in Menterwolde zullen ook de hallen en de zwembaden meer zelfredzaam moeten worden.

 

Foto: Google Streetview