PvdA-Statenfractie wil meer Chinese toeristen naar Groningen trekken

GRONINGEN – De Statenfractie van de PvdA in Groningen wil dat het college van de Gedeputeerde Staten werk maakt van het aantrekken van Chinese toeristen. Volgens de fractie is het belangrijk de provincie Groningen onder de aandacht te brengen bij Chinezen die steeds vaker de weg naar Nederland weten te vinden.

“Met de groei van de Chinese welvaart behoort een reis naar Europa voor steeds meer chinezen tot de mogelijkheid. Ook Nederland wordt door steeds meer van deze grote toeristenstroom bezocht. Het college van de provincie Groningen heeft zich tot doel gesteld om meer buitenlandse toeristen naar Groningen te trekken”, aldus PvdA Statenlid Gert Engelkens.

De PvdA-Statenfractie ziet graag dat daarbij de grote stroom Chinese toeristen niet vergeten wordt. Engelkens: “Als Groningen in staat is om zich positief te onderscheiden voor deze groep kan dit een grote impuls betekenen voor de toeristische industrie en daarmee de werkgelegenheid in de provincie.” Daarom heeft de PvdA Statenfractie schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.