Ook koploper PSV loopt probleemloos over onmachtig FC Groningen heen

GRONINGEN – In een uitverkochte Euroborg mocht FC Groningen zaterdag proberen de slechte reeks te beëindigen tegen koploper PSV. Coach van de Looi voerde harde maatregelen toe om dit te bewerkstelligen. Topscorer De Leeuw, Danny Hoesen en Albert Rusnak begonnen op de bank ten faveure van Alexander Sørloth, Juninho Bacuna en de herstelde Bryan Linssen.

Ondanks de dappere openingsfase keek de noordelijke FC al snel tegen een achterstand aan. Geen van de elf Groningers zag de vrijstaande Jetro Willems die ongehinderd de 0-1 kon binnenschieten. FC Groningen probeerde het nog wel in de eerste helft, maar wist geen enkel moment te overtuigen. Het enige spannende moment voor de Groningers was de ingreep van PSV-keeper Zoet op Hedwiges Maduro. Scheidsrechter van Boekel zag echter geen aanleiding voor een strafschop.

Optimisme

In de rust zag algemeen directeur Hans Nijland nog reden tot optimisme. “PSV is een geduchte tegenstander, maar ik voorspel een 2-1 eindstand”, aldus Nijland.

nijland-fcg

In de tweede helft bleek het tegendeel waar. Een onmachtig Groningen wist geen moment te imponeren. In de 51e minuut kwam PSV dan ook verdiend op voorsprong na goed combinatievoetbal afgerond door Davy Pröpper.

Het inbrengen van de luid toegejuichde Mimoun Mahi bracht geen verbetering. FC Groningen wist het de bezoekers uit Eindhoven geen moment moeilijk te maken en zag PSV in de 88e minuut nog uitlopen naar 0-3. Locadia schoot vanaf twintig meter de bal achter Sergio Padt.

Groningen compleet de weg kwijt

Het is de vierde nederlaag op rij voor FC Groningen. De ploeg creëert nauwelijks kansen en laat verdedigd veel steken vallen. Waar de 3-0 nederlaag tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff schaal nog geflatteerd was, is deze nederlaag volkomen terecht.

Hoogtepunt in de futloze avond van Groningerzijde was het afscheid van oud-aanvoerder Maikel Kieftenbeld. Een mager resultaat waarmee de slechte reeks van de Groningers wordt voortgezet. FC Groningen lijkt de strijd om een Europees ticket te kunnen vergeten.