Zevenhuister (21) opgepakt voor poging tot doodslag

ZEVENHUIZEN – Een 21-jarige automobilist uit Zevenhuizen is zaterdagavond aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De jongeman reed met zijn auto in op drie mensen, nadat hij met een andere man een ruit van een woning in Haulerwijk had ingegooid.

De drie mannen liepen vanuit de woning naar buiten om verhaal te halen bij de 21-jarige Zevenhuister en zijn bijrijder. Daarop gaf de verdachte gas en reed op het trio in. Zij konden nog net op tijd aan de kant springen. De auto ging er vervolgens vandoor.

Later op de avond werd de verdachte in zijn woning in Zevenhuizen aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. De aanleiding ligt vermoedelijk in een al veel langer lopend conflict tussen de 21-jarige en één van de bewoners van de betreffende woning in Haulerwijk. Nader onderzoek volgt dan ook.