FC Groningen richt zich op play-offs na verhelderend gesprek

GRONINGEN – Na het inspiratieloze optreden tegen PSV hebben de staf en de selectie van FC Groningen zondag een stevig gesprek gehad. Coach Erwin van de Looi is niet te spreken over het veldspel van de Groningers en hoopt de neuzen nu weer in dezelfde richting te hebben.

Van de Looi zegt dat het halen van de vooraf beoogde doelstelling nog altijd binnen bereik is, maar dan moeten er vanaf nu wel punten gehaald worden. De trainer zou zijn laatste seizoen graag afsluiten met een ticket voor Europees voetbal. Via de reguliere competitie zal dat moeilijk worden, dus moet de club de play-offs winnen, aldus de hoofdtrainer.

Op dit moment staat FC Groningen tiende in de Eredivisie, vijf punten achter een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. Komende zaterdag speelt de noordelijke FC uit tegen Excelsior. Zonder Bryan Linssen. De net herstelde buitenspeler kreeg tegen PSV zijn vijfde gele kaart van het seizoen en mag het duel in Kralingen vanaf de tribune bekijken.