Ring Oost afgesloten voor verkeer bij inrijden fietsecoduct

GRONINGEN – De oostelijke ringweg tussen Beijum-Zuid en Kardinge is vanaf vrijdagavond 11 maart 19.00 uur tot maandagochtend 14 maart 6.00 uur afgesloten voor verkeer. Dit door het inrijden van het nieuwe fietsecoduct Meedenpad.

Het verkeer dient om te rijden via de Zuidelijke en Noordelijke Ringweg. Bestemmingsverkeer is wel mogelijk, deze wordt plaatselijk omgeleid. Ook Sport- en Recreatiecentrum Kardinge blijft bereikbaar.

Inrijden nieuw viaduct

Het inrijden van het nieuwe viaduct gaat met enig spektakel gepaard. Divers groot materieel zal aanwezig zijn om het dek van het nieuwe viaduct – dat al die tijd naast de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Kardinge in aanbouw is geweest – op haar plek in te rijden. Vrijdagavond wordt het dek al vanaf Kardinge klaar gezet op de Ringweg. Belangstellenden kunnen zaterdag de werkzaamheden het beste vanuit het parkeerterrein bij Kardinge/Alfa College waarnemen.

Afrondende werkzaamheden

Het is voor fietsers/voetgangers helaas nog niet mogelijk om direct van het nieuwe fietsecoduct gebruik te maken. Eerst vinden nog wat afrondende werkzaamheden plaats. De verwachting is dat vanaf begin april dit mogelijk zal zijn. Tot die tijd dienen de fietsers/voetgangers dan nog gebruik te maken van de huidige omleidingsroutes.

Met het inrijden van het fietsecoduct Meedenpad, zijn nu de beide geplande fietsecoducten op de Ringweg klaar. Het fietsecoduct Stadsweg is eind oktober 2015 in gebruik genomen.