Westerwolde wint op karakter van Nieuw Roden

WESTERWOLDE/ NIEUW RODEN – Een enigszins door blessures, ziekte en een schorsing gehavend Westerwolde won zondagmiddag in en tegen Nieuw Roden op karakter van een naaste concurrent in de competitiestand. Na negentig minuten voetbal op het redelijk bespeelbare hoofdveld in Nieuw Roden, stond er een 3 – 0 overwinning voor de gasten uit Vlagtwedde op het scorebord.

Met de tweeling Rudolf en Frank Riks en Harmen Huls voorop in de strijd, werd de optisch iets betere thuisploeg naar een duidelijke nederlaag gespeeld. Voor Westerwolde een belangrijke overwinning in de strijd om de bovenste plaatsen in deze competitie.

In de eerste helft waren de teams goed aan elkaar gewaagd. Het spel – van beide kanten niet altijd even hoogstaand – golfde op en neer met een klein overwicht voor Nieuw Roden, maar met de betere kansen voor Westerwolde. Een niet al te hard schot van Merijn te Velde hobbelde tegen de paal en stuitte daarna het veld weer in. Ook kwam dezelfde speler nog vrij voor de keeper van Nieuw Roden, maar wist ook nu niet te scoren. Keeper Henk Hebers van Westerwolde kwam in de eerste helft, mede door sterk verdedigen van de laatste linie van Westerwolde onder aanvoering van aanvoerder Arjen Heidekamp, nagenoeg niet in de problemen. Na exact 45 minuten voetbal kon scheidsrechter Brouwer, die ondanks enige conditionele problemen de teugels strak in handen had, met de bekende brilstand beide ploegen voor een kop thee naar de kleedkamer sturen.

In de tweede helft een spelbeeld dat niet veel afweek van de eerste helft. Een iets aanvallender Nieuw Roden, maar een prima counterend Westerwolde dat het de verdediging van de tegenstander bij vlagen erg lastig maakte. Zo lastig dat een verdediger van Nieuw Roden op een zeker moment de bal met de hand uit het doel moest slaan. Het resultaat hiervan was een rode kaart voor deze speler en een strafschop voor Westerwolde. Zoals vaker de laatste tijd belastte Arjen Heidekamp zich hiermee. En ook nu wist hij de bal zuiver in de voor hem linker benedenhoek te schuiven: 0 -1. Mede door goed doorzetten van Merijn te Velde op de linkerflank en zwak verdedigen van een speler van Nieuw Roden, werd de tweede treffer ingeluid. Alleen op de keeper afgaand zag te Velde de vrij staande invaller Martin Boer niet over het hoofd en voor hem was het dan ook een koud kunstje de bal in het doel te schieten. Nieuw Roden probeerde uit alle macht de aansluitingstreffer te bewerkstelligen, maar uit een vlijmscherpe counter wist invaller Thorben Hulsman met een harde schuiver de 3 – 0 op het scorebord te laten aantekenen. De laatst vijf minuten van de wedstrijd wist de verdediging van Westerwolde, nu onder aanvoering van de voor de geblesseerde aanvoerder Arjen Heidekamp in het veld gekomen Ferdy Kuiper, de nul te handhaven. Opgetogen vertrokken na het laatste fluitsignaal spelers en begeleiding van Westerwolde naar de warme douches.

Met in het achterhoofd dat Westerwolde door de gememoreerde blessures, ziekte en schorsing met een drietal zeventienjarige spelers moest aantreden, kan deze overwinning van het team van Loek Swarts als een goede en belangrijke zege worden gezien. Met name het optreden van de debuterende B-junior Henri Boekelo kan als een mooie aanvulling voor het jeugdige Westerwolde-team worden gezien. Neemt niet weg dat Westerwolde de komende weken met hopelijk weer een aantal routiniers in de gelederen, nog een belangrijke rol in deze klasse kan gaan spelen.