Hoogezand-Sappemeer en politie werken samen aan veiligere woonwijken

HOOGEZAND-SAPPEMEER – De gemeente Hoogezand-Sappemeer en de politie werken hard aan het omlaag krijgen van het aantal woninginbraken. De laatste jaren lukt dit aardig. Het aantal inbraken is gedaald van 144 in 2013 naar 86 woningbraken in 2015.

Dat is nog steeds veel te veel en daarom moet dit mooie resultaat worden vastgehouden- en als het even kan- dat anatal nog verder worden teruggebracht. De preventieactiviteiten worden daarom onverminderd voortgezet.

In de wintermaanden, de donkere dagen, slaan criminelen vaker hun slag en daarom is er afgelopen woensdag 2 maart in samenwerking met de bewonerscommissie Woldwijck Oost, de Wooncorporatie Lefier en het sociaal team een wijkschouw c.q. donkere dagen offensief uitgevoerd in de wijken Woldwijck-Oost en de Dreven.

Tijdens deze actie werden de bewoners bewust gemaakt van de risico’s die ze lopen. In totaal werden 54 donkere woningen aangetroffen waarbij het risico op een inbraak groot was. De bewoners van deze woningen zijn middels een folder op deze risico’s en op de maatregelen die ze zelf kunnen nemen gewezen.