Westerwolde zoekt alternatief voor geschrapte lijnbelbus 811

WESTERWOLDE – OV-Bureau Groningen-Drenthe wil de lijnbelbus 811 opheffen. De gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde vinden de route echter dermate belangrijk dat zij deze ook na 2017 wil handhaven. Daarom willen zij de vervoerservice van Bellingwedde inzetten als alternatief voor lijn 811.

Lijnbelbus 811 rijdt op afroep van Vlagtwedde via Bellingwolde naar Bad Nieuweschans en terug. Bellingwedde en Vlagtwedde willen graag dat de vervoerservice van de Stichting Op-StapBus Oost-Groningen na opheffing van lijn 811, deze dienst gaat overnemen. Om dit te realiseren, hebben de gemeenten het OV Bureau Groningen Drenthe verzocht een bedrag van € 20.000 beschikbaar te stellen.

“In ons uitgestrekte gebied is het openbaar vervoer voor sommige inwoners de enige vervoersmogelijkheid. Het behoud van onze buslijnen heeft daarom een hoge prioriteit. De stichting Op-StapBus biedt met de vervoerservice een prima alternatief”. Aldus wethouder Lea van der Tuin. Wethouder Giny Luth van Vlagtwedde sluit zich bij deze woorden aan. “We zetten ons in voor een goed openbaar vervoersnetwerk in ons gebied. Voor de vervoersservice zoeken we nog een aantal gemotiveerde chauffeurs. Belangstellenden kunnen zich melden bij de Stichting Op-StapBus via tel. (0597) 857 970.

De stichting Op-StapBus Oost-Groningen organiseert allerlei uitstapjes voor ouderen naar diverse bestemmingen in Oost-Groningen. Sinds 2016 verzorgt de stichting ook de vervoerservice voor Wmo-cliënten van Bellingwedde.