Ronnie Afman exposeert foto’s in kerk van Klein Wetsinge

WETSINGE – Van 23 maart tot en met 8 mei is er weer een tentoonstelling te bezichtigen in de kerk van Klein Wetsinge. Deze keer zijn er bijzondere reisfoto’s te zien van Bafloër Ronnie Afman.

Sinds 2005 reist Ronnie Afman met zijn tweelingbroer de wereld over om deze van alle kanten op hun eigen manier te ontdekken. Dit resulteerde in diverse reisverslagen in de Ommelander Courant, een eigen website en diverse exposities. Afman deed de laatste vier jaar mee met de kunstroute Baflo-Rasquert en exposeerde bij Andledon in Den Andel. Deze expositie in de kerk van Klein Wetsinge bestaat uit werk van meerdere reizen, waaronder Laos en Cambodja. Ook liggen er diverse fotoboeken ter inzage.

Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is vorig jaar grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk is dagelijks geopend voor bezoekers en er zijn regelmatig (gratis) exposities te bezichtigen in de kerk.

Freelance fotograaf

Ronnie Afman begon op zijn zestiende met het fotograferen van optredens van bandjes in het jeugdhonk in Baflo. Rond zijn dertigste is hij als freelancer begonnen voor de Ommelander Courant in Uithuizen. In de weekenden is hij in de gemeentes Winsum, De Marne en Eemsmond te vinden bij diverse activiteiten.

De kerk van Klein Wetsinge

De kerk van Klein Wetsinge is dagelijks geopend en wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Gasten kunnen in Wetsinge kennismaken met al het goede dat het wad en ommeland op culinair gebied biedt. Er is een uitgebreide lunch- en borrelkaart, waarbij zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden wordt gewerkt en met gebruik van biologische producten. Ook zijn er regelmatig kookworkshops en diners. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied.

Dagelijks geopend van woensdag 23 maart tot en met zondag 8 mei van 11.00 uur tot 18.00 uur. De entree is gratis.

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge