Tolberter winkeliers zoeken steun bij inwoners: “Poiesz kan niet weg”

TOLBERT – Maandag komen de ondernemers in Tolbert weer bijeen in De Postwagen om het vertrek van de Poiesz supermarkt uit het centrum tegen te houden. Ook de Poiesz-baar Piet Smit zal de bijeenkomst bijwonen.

De ondernemers vrezen dat een vertrek van de supermarkt uit het centrum van het dorp gepaard gaat met een verlies aan publiek. De Poiesz heeft volgens de winkeleigenaren een aanzuigende werking. Zonder de Poiesz zou bij veel (kleinere) winkels het licht weleens uit kunnen gaan. “Het is de doodsteek voor Tolbert”, vertelt woordvoerder Anne Heerke Lourens.

Om hun protest kracht bij te zetten hebben de Tolberter ondernemers 700 pamfletten huis-aan-huis verspreidt in Tolbert. Zij hopen op bijval van de inwoners van het dorp.

De winkeliers zijn bezig met een alternatief plan waardoor de problemen voor de Poiesz opgelost kunnen worden. De supermarkt wil weg uit het centrum, omdat het laden en het lossen problemen geeft op de huidige locatie. Deze plannen worden komende maandag eveneens besproken.

Volgende week buigt de gemeenteraad zich over de kwestie. Onduidelijk is of er leden van de gemeenteraad ook deze bijeenkomst gaan bezoeken. Diverse raadsleden hebben de vergadering van twee weken geleden wel bezocht. Burgemeester en wethouders van Leek waren de vorige keer verhinderd.