Pechtold trapt D66-campagne voor associatieverdrag af in Groningen

PROVINCIE – D66 start woensdag met de campagne voor het referendum over het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne. Alexander Pechtold zal de aftrap verrichten middels een werkbezoek aan een bedrijf in Sappemeer en een college tour op studentenvereniging Albertus.

Om 17:00 uur vindt in de bovenzaal van het Land van Kokanje de officiële kick-off plaats, voor leden en andere geïnteresseerden. Van daaruit gaan de aanwezigen flyerend op weg naar Albertus Magnus, waar Alexander Pechtold tijdens een college tour de studenten zal uitleggen waarom D66 voor het verdrag is.

Kansen voor de lokale economie

Voorafgaand aan de kick-off gaat Pechtold samen met D66-wethouder Jaap Velema op bezoek bij het bedrijf Jager & Zn. in Sappemeer, leverancier van gebruikte en nieuwe pallets. Het bedrijf doet veel zaken met Oekraïne. De medewerkers kunnen dus uit eigen ervaring vertellen wat handel met Oekraïne hen oplevert en welke uitdagingen zij hierbij nog tegenkomen.

Sterk Europa

Op 6 april is het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. D66 wil een hoge opkomst. En een JA voor het verdrag met Oekraïne. Want D66 is voorstander het associatieverdrag.