Haren krijgt ultimatum van Provincie: ‘Juni’

HAREN – De provincie wil de gemeente Haren tot juni geven om de knelpunten op te lossen die een zelfstandig doorgaan van de gemeente tegenhouden. Dat heeft het college van Haren te horen gekregen van het provinciebestuur.

Haren zag na het kritische rapport van twee weken geleden toch nog aanknopingspunten om als zelfstandige gemeente door te gaan. Dit tot groot ongenoegen van sommige gemeenteraadsfracties en het provinciale bestuur die vrezen dat de gemeente straks overal achter het net vist. Vanuit de provincie komt dan ook het advies zo snel mogelijk in overleg te treden met Groningen en Ten Boer om daar nog aansluiting bij te vinden.

Voor nu heeft Haren nog drie maanden om te bewijzen dat zij zelfstandig kunnen blijven. Wat de consequenties zijn als Haren de knelpunten niet weet op te lossen is vooralsnog niet duidelijk.

Foto: Google Streetview