Bedrijven openen de deuren tijdens ‘OpenStad’

GRONINGEN – Bijna 70 bedrijven openen aanstaande zaterdag hun deuren voor het publiek. Belangstellenden kunnen tijdens de ‘OpenStad’ een kijkje nemen achter de schermen bij de deelnemende bedrijven.

Demonstraties, rondleidingen, workshops en doe-activiteiten bieden iedereen de mogelijkheid kennis te maken met de veelzijdige bedrijvigheid in de stad: uit pure belangstelling, om zich te oriënteren op een baan of om te zien tot welke beroepspraktijk een studie kan leiden.

In december lanceerde een aantal ondernemers het idee voor deze eerste gezamenlijke open bedrijvendag OpenStad. Het voornaamste doel daarvan is om bedrijven en medewerkers de kans te geven zich op een positieve te presenteren aan het grote publiek en hun trots over hun producten en bedrijfsprocessen te tonen.

Ondanks de korte voorbereidingstijd was een groot aantal zeer uiteenlopende bedrijven direct enthousiast om mee te doen. Iedere branche is vertegenwoordigd, van industrie en ict tot zorg en recreatie. Honderden medewerkers van de deelnemende bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen staan klaar om belangstellenden rond te leiden op plaatsen die normaal voor bezoekers niet toegankelijk zijn.

Ook de gemeente Groningen doet mee met OpenStad. Tussen 10.00 en 16.00 kunnen belangstellenden terecht bij Stadsbeheer aan de Duinkerkenstraat, voor een bezoek aan onder meer de garage, werkplaats en de zoutloods. En wie altijd al eens heeft willen weten hoe de werkkamer van de burgemeester er uit ziet, kan tussen 11.00 en 15.00 terecht op het stadhuis aan de Grote Markt.

Op de website www.openstad050.nl zijn alle deelnemende bedrijven en hun aanbod aan activiteiten aanstaande zaterdag te vinden.