Zeer geslaagde NLdoet-dag in De Blauwe Schuit te Winsum

WINSUM – Stichting Podium heeft zijn doelstelling weer ruimschoots behaald in Winsum. De stichting wil verbinden, versterken, inspireren en samenwerken. Dat is tijdens NLdoet volledig gelukt, waardoor betrokkenen terug kunnen kijken op een geslaagde dag.

Mensen van de ChristenUnie, Showband DOS, NOVO en Stichting Podium werkten door het gehele pand samen. Er werd gepoetst, geschilderd, geklust aan de tribune in de theaterzaal en er werden gordijnen voor vergaderruimten en de foyer genaaid. Om 1 uur werd iedereen een heerlijke lunch met vers gemaakte soep aangeboden, ook weer bereid door vrijwilligers.

“Het is hartverwarmend om iedereen zo te zien samenwerken. Wanneer je dan ziet dat de mannen van Showband DOS cliënten van de NOVO leren schilderen en in de keuken samen met een cliënt van de NOVO een lunch wordt bereid, worden wij heel blij. Dit is wat wij voor ogen hebben met de Blauwe Schuit, samenwerking en verbinding tussen verschillende groepen mensen uit de samenleving”, aldus Maria Bolt en Henk Zwetsloot (bestuurders Stichting Podium).