Gniffelen in het museumcafé van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.

ZUIDBROEK – Op eerste paasdag treedt ‘Gniffel’ op in het museumcafé van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. De muziek bestaat voornamelijk uit tragikomische liedjes. Ook zal hij samen met Wim Dussel – de kiepkerel – liedjes zingen van hun gezamenlijke CD’s.

Gniffel, oftewel Geert Jan Dussel, is opgegroeid in de Groningse Veenkoloniën. Muziek is altijd zijn passie geweest. Hij zingt met ouderen in een verpleeghuis en speelt en zingt in zijn groep ‘Tamarix’ dansmuziek en volksliederen uit heel Europa. Verder treedt hij op onder de naam ‘Gniffel’ met zelfgemaakte liedjes. Zijn teksten zijn ‘ernstig met een knipoog’ of ‘humoristisch met een serieuze ondertoon’. Gniffel zoekt de grenzen op van onze taal en komt soms net daarbuiten.

Wim Dussel is vooral bekend geworden door zijn optredens als ‘Kiepkerel’ (marskramer) die behalve ouderwetse spullen verrassend veel zelfgemaakte Groninger liedjes in zijn kiep (mand) had zitten. Deze bracht hij zingend aan de man met onder meer de groep Daipswale.

Behalve het Muziekconcert en de wisselexpositie over de NOLS heeft u het komend weekend de allerlaatste kans de mini-expositie van Anne Mensinga te bekijken. Anne (1984) studeerde kunstgeschiedenis in Groningen en schildert vooral alledaagse dingen: een theepot, een stoel, een interieur. Elk schilderij vertelt een verhaal, met af en toe een grappige nuance.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.