Demi Peters (10) pakt 3e prijs Provinciale damtitel

GRONINGEN – In het Kostverlorenkwartier in de Groningse wijk Kostverloren vond zaterdag 19 maart het Provinciaal Kampioenschap dammen voor pupillen en welpen plaats. Titel bij de pupillen, die zijn geboren in 2003 t/m 2005, was voor Sander Staal uit Groningen.

Plaatsgenoot Wouter Keitz werd bij de welpen kampioen. Overigens zijn welpen geboren in 2006 of later. De 10 jarige debutante Demi Peters uit Bad Nieuweschans legde bij de welpen beslag op een keurige 3e plaats. Demi is via het schooldammen in Oost Groningen in contact gekomen met de damsport. Demi zit namelijk in het schoolteam van OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans dat zich heeft geplaatst voor de halve finale om de Nederlandse titel voor basisscholen in de welpen categorie. Deze halve finale vindt plaats op zaterdag 9 april in het Friese Ureterp. Demi heeft zich 2 weken geleden aangesloten bij de jeugdafdeling van Damclub Winschoten en is zich aan het voorbereiden op het Van der Wal damdiploma.
De prijzen werden na afloop uitgereikt door Suzanne Staal uit Groningen als Nederlands kampioene bij de pupillen meisjes.