Nieuwe brug en kademuren Kommerzijl klaar voor gebruik

KOMMERZIJL – Dinsdag 29 maart worden de pas gerenoveerde brug en kademuren langs het Kommerzijlsterriet in Kommerzijl opgeleverd. De oplevering zal feestelijk omlijst worden.

Dagelijks bestuurslid Jan Bos van waterschap Noorderzijlvest en wethouder Henk Bakker van de gemeente Zuidhorn verzorgen samen met de leerlingen van de Christelijke basisschool ‘De Rietstek’ de openingshandeling.

Werkzaamheden

In 2014 hebben de gemeente Zuidhorn en het waterschap Noorderzijlvest besloten de brug in Kommerzijl te renoveren, de kademuren te vervangen en de waterhuishouding te verbeteren. Na afstemming met de inwoners van Kommerzijl is aannemer Jurriëns Noord B.V. met de brug aan de slag gegaan en heeft aannemer Oosterhof Holman Waterbouw de kades onder handen genomen.

De werkzaamheden zijn volgens planning verlopen en dus precies voor de start van het nieuwe vaarseizoen klaar.

 

Foto: Google Streetview