Ook de stekker uit TSN Begeleiding; Acute problemen voor Groningen en het Westerkwartier

PROVINCIE – In navolging tot TSN Thuiszorg is ook TSN Begeleiding failliet verklaard. De rechtbank in Almelo sprak dat gisteren uit.

Vorige week werd al surseance van betaling aangevraagd voor deze tak. TSN Begeleiding kwam direct in de problemen na het faillissement van de Thuiszorgafdeling. De 150 werknemers van TSN Begeleiding zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

TSN legt de oorzaak van het faillissement van de twee BV’s bij de gemeente. De gemeentelijke bezuinigingen zouden het bedrijf hebben genekt.

Veel gemeenten in de provincie Groningen hadden een contract met TSN Thuiszorg. Deze gemeenten hebben de thuiszorg inmiddels overgedragen aan andere aanbieders. Na het failliet verklaren van TSN Begeleiding moeten ook de gemeente Groningen en de gemeenten in het Westerkwartier een nieuwe oplossing zoeken voor hun zorgbehoevenden.